Waar zouden we zijn zonder vogelgeluiden

Vogelgeluiden! Waar zouden we zijn zonder vogelgeluiden? Waar zou ík zijn zonder vogelgeluiden? Nergens, letterlijk en figuurlijk nergens. Daarom ben ik blij dat ik vogelgeluiden.nl heb kunnen overnemen. Zo kan ik u op de hoogte houden van wat ik met met vogelgeluiden doe en wat vogelgeluiden met mij doen. Hoe deze website er in de toekomst precies uit gaat zien, kan ik nog niet zeggen. Misschien wordt het een soort blog. Ik houd u op de hoogte!

Eerst maBS_EU_List_Blauwe reiger_croppedar eens het allerlaatste nieuws: samen met softwareontwikkelaar Michel Uiterwijk heb ik BirdingApps.com opgericht en ons eerste product staat sinds kort in de diverse app stores. De app heet BirdSounds Europe en laat u genieten van 1314 geluiden van in totaal 356 Europese vogelsoorten, 3 uur en 12 minuten lang. Ik gebruik bewust het woord ‘genieten’, want naast een naslagwerk om de geluiden van vogels op te zoeken, is de app een genot voor oog en oor. Thuis op de bank zult u zich met de app verbazen over de prachtige, grappige, aandoenlijke, bizarre en angstaanjagende geluiden die vogels kunnen maken.

Ik heb ooit iemand horen zeggen dat je perfectie nooit zult bereiken, maar dat dit geen enkele reden is om er niet naar te streven. Toch durf ik te zeggen dat er in BirdSounds Europe heel wat geluiden zitten die ik perfect zouBS_EU_BlauweReiger_cropped noemen. Mocht u de app aanschaffen, luister dan eens naar de opwindingsroep van de zwarte specht, niet te geloven zo zuiver en dan ook nog eens op verschillende toonhoogten. Of neem de zang van de boerenzwaluw: alsof hij je hand heeft uitgekozen als zangpost. Vergeet ook niet bij het auerhoen langs te gaan – opgenomen door Sten Wahlström (1930), die al schitterende geluidsopnames maakte voordat ik de eerste keer mijn stem liet horen – en u zult verbaasd zijn over de wonderlijke geluiden die deze vogel voortbrengt. Of beluister de baltsende poelsnip, zo mogelijk nog wonderlijker. Vergeet de blauwe reiger niet, roerloos stil aan de slootkant, maar bijzonder spraakzaam in de kolonie. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Misschien moet u gewoon zelf alle geluiden beluisteren en dan zal ik ervoor zorgen dat u bij iedere update van de app, want die komen er zeker, nog meer te beluisteren hebt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.