BirdSounds Europe 2.5

Sinds kort is versie 2.5 van vogelgeluiden app BirdSounds Europe beschikbaar. De app bevat nu 2032 geluiden van 436 Europese vogelsoorten, in totaal maar liefst 5 uur en 55 minuten aan zang en allerlei andere fascinerende geluiden. De kwaliteit van de geluiden is onovertroffen of in de woorden van Vogelbescherming Nederland: de app is ‘vriendelijk in gebruik en de opnames zijn van uitstekende kwaliteit’.

Voor de app heb ik het afgelopen jaar weer vele schitterende vogelgeluiden opgenomen. Zo kwam er op een ochtend een baltsende wulp precies over me heen gevlogen. Ik geloof niet dat ik ooit nog een mooiere opname van een wulp ga maken. En dat terwijl ik bij de zangpost van een graspieper stond, en die stelde me ook niet teleur. Of neem de zwartkop waarvan ik een zangfragment van maar liefst 2 minuten en 14 seconden in de app heb opgenomen. Het was te mooi om af te breken, onder andere vanwege de vele imitaties. Ronduit genieten, niet alleen in het veld, maar ook om de geluiden altijd bij me te hebben in de app.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.